28 oktober 2022

SBB vinner genom Odalen Fastigheter ytterligare en kommunal upphandling vid Pottholmen i Karlskrona tillsammans med Riksbyggen

Projektet omfattar ett grönskande omvårdnadsboende, ett uttrycksfullt bostadskvarter, och ett socialt mobilitetshus centralt i Karlskrona.
Läs nyhet
30 september 2022

Idag har filmen LEVA TILLS JAG DÖR biopremiär!

För att se var filmen visas närmast dig och för att köpa biljetter – besök www.levatillsjagdor.org.
Läs nyhet
14 september 2022

Odalen Fastigheter – en del av SBB – tecknar hyresavtal med Ersta diakoni för äldreboende om 60 platser i Ormsta, Vallentuna

Som en del i SBB:s strategiska arbete och fokus på att ytterligare förstärka bolagets kärnverksamhet är vi stolta över denna uthyrning som innefattar ett 15-årigt hyresavtal med Ersta diakoni.
Läs nyhet
4 juli 2022

Odalen Fastigheter – en del av SBB – vinner kommunal upphandling för nytt SÄBO om 100 platser i Strängnäs tillsammans med Humana Omsorg

Äldreboendet kommer utgöras av 100 boendeplatser fördelade på 5 våningar och 10 enheter med en total BTA på drygt 7800 kvm.
Läs nyhet
8 juni 2022

Leva tills jag dör – en dokumentärfilm om livskvalité inom äldreomsorgen

Vi på Odalen/SBB är stolta över att ha köpt en visningsrätt till filmen Leva tills jag dör. Missa inte denna viktiga berättelse!
Läs nyhet
31 maj 2022

Odalen Fastigheter – en del av SBB – tecknar hyresavtal med Vejbystrands skola och förskola i Sommarsol, Ängelholm

Skolan utvecklas inom SBB koncernen genom Odalen Fastigheter och kommer ha plats för 210 elever i en byggnad om ca 2 700 kvm BTA.
Läs nyhet
16 maj 2022

Välkommen till vårt seminarium under Almedalsveckan!

Värderingsstyrd samverkan vid utveckling av nytt äldreboende Tis 5/7 kl. 14-15 på Odalgatan 2 i Visby Välkomna!
Läs nyhet
7 april 2022

Odalen Fastigheter – en del av SBB – tecknar 20-årigt hyresavtal med AvAsta för äldreboende om 100 platser vid Nya Altplatsen i Göteborg

Projektet vid Altplatsen där man nu utvecklar äldreboende, hyresrätter och ett kommersiellt entréplan förvärvades under 2019. Äldreboendet kommer utgöras av 100 vårdboendeplatser och verksamheten kommer drivas av AvAsta.
Läs nyhet
27 januari 2022

SBB förvärvar Odalen Fastigheter och blir landets största utvecklare av fastigheter för äldreomsorg – SBB gör samtidigt en riktad emission på 3 miljoner B-aktier till kurs 70 kr

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (“SBB”) förvärvar 100 procent av aktierna i Odalen Fastigheter AB (”Odalen”).
Läs nyhet
14 december 2021

Odalen Fastigheter vinner hyresvärdsupphandling

Odalen Fastigheter vinner hyresvärdsupphandling för uppförande av äldreboende om 80 platser i Fridhem, Ängelholm kommun
Läs nyhet
9 december 2021

Intervju med Alex Mabäcker, VD för Odalen Fastigheter

Se filmen där vår Vd Alex Mabäcker berättar om Odalens resa, bakgrunden till våra värderingar och vårt starka engagemang, samt om drivkraften till att ständigt utveckla och förbättra våra samhällsfastigheter. Sök på Odalen Fastigheter på Youtube.
Läs nyhet
27 oktober 2021

Odalens Vd Alex Mabäcker medverkar på årets Samhällsfastighetsdag

Den 17 november är det dags för Fastighetsvärldens seminariedag Samhällsfastigheter 2021. Odalens Vd Alex Mabäcker medverkar i en paneldiskussion kring Det Humana Äldreboendet.
Läs nyhet
19 oktober 2021

Odalen Fastigheter utvecklar ny förskola i Viken, Höganäs kommun

Odalen och SBB har sedan tidigare tillsammans förvärvat fastigheten i Höganäs kommun genom markanvisning och byggnation startades under försommaren 2021.
Läs nyhet
13 oktober 2021

Jesper Sjögren ansluter till Odalen Fastigheter

Jesper besitter en värdefull bank av erfarenheter inom utbildningssektorn och har mångårig erfarenhet som chef inom kommun. Han har arbetat med flertal nyproduktionsprojekt av både förskolor och skolor och har även erfarenhet av att vara kravställare i större stadsbyggnadsprojekt.
Läs nyhet
29 september 2021

Fortsatt planering för nytt äldreboende i Vallentuna

Under våren 2021 vann detaljplanen för utveckling av ett nytt äldreboende i Vallentuna lagakraft. Boendet planeras att inrymma 60 vårdplatser i tre plan med en yta om ca 4 500 kvm BTA. Likt Odalens tidigare projekt kommer detta äldreboende uppföras med Odalen fulla koncept.
Läs nyhet
22 september 2021

Odalen tecknar hyresavtal med Willys, Nya Altplatsen

Odalen Fastigheter förvärvade under 2019 tillsammans med SBB projektet vid Altplatsen i Västra Frölunda där det planeras för äldreboende, hyresrätter och ett kommersiellt entréplan. Willys Hemma utgör som första hyresgäst […]
Läs nyhet
16 september 2021

Odalen Fastigheter förvärvar markområde i Viken, Höganäs kommun

Odalen Fastigheter har precis avslutat en affär avseende ett strategiskt förvärv av markområde om 14 000 kvm i Viken, Höganäs kommun. Vi ser fram emot att tillsammans med kommunen på […]
Läs nyhet
8 september 2021

Odalen Fastigheters senaste projekt – Nya Sommarsol, Vejbystrand

Filmen (https://youtu.be/VtiOl-5-r0g) visar vårt senast färdigställda projekt, ett äldreboende i vackra Sommarsol, Vejbystrand, som är sålt till SBB och där Humana Omsorg flyttar in som hyresgäst.
Läs nyhet
7 september 2021

Odalen Fastigheter rekryterar affärsutvecklare & analytiker

Odalen Fastigheter tog i våras ett första steg i en fas av expansion – för både verksamhet och organisation – när de rekryterade sin chefsjurist Nimrod Badur. Under hösten läggs […]
Läs nyhet
30 mars 2021

Nimrod Badur till Odalen Fastigheter

Nimrod Badur lämnar sin roll som delägare på advokatfirman Morris Law för att börja på Odalen Fastigheter. Odalen Fastigheter är ett långsiktigt fastighetsutvecklingsbolag som utvecklar samhällsfastigheter och i synnerhet äldreboenden. […]
Läs nyhet
30 november 2020

Framtidens äldreboenden formas av pandemin

Covid-19 har slagit hårt mot landets äldre­boenden. Nu tror flera utvecklare inom omsorgsfastigheter att branschen måste ställa om inför framtida satsningar.
Läs nyhet
30 juni 2020

Odalen och SBB samarbetar om äldreboenden

Odalen Fastigheter AB inleder ett samarbete med SBB genom ett gemensamt bolag för att skala upp nybyggnation av samhällsfastigheter med fokus på främst äldreboenden.
Läs nyhet
1 april 2020

Odalen Fastigheter rekryterar utvecklingschef från Humana

Odalen Fastigheter rekryterar Kristoffer Andersson till en ny tjänst som utvecklingschef. Kristoffer kommer närmast från vårdoperatören Humana där han varit fastighetschef.
Läs nyhet
5 juli 2019

Odalen och Humana bygger ett äldreboende i Ängelholm

Humana uppför ett nytt äldreboende i Ängelholm med 60 lägenheter på Sommarsol i Vejbystrand. Det blir Humanas tionde boende i egen regi Sverige och dess andra i Skåne län.
Läs nyhet
21 januari 2019

​Odalen säljer projektfastighet i Upplands-Bro till Rikshem

förskola och ligger i anslutning till det vårdboende som tidigare under året förvärvades av Rikshem. Förskolan uppförs av Odalen Fastigheter och ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Upplands-Bro kommun.
Läs nyhet
29 juni 2018

Odalen säljer två projektfastigheter till Rikshem

De berörda projektfastigheterna är belägna i Upplands-Bro respektive Staffanstorp. Försäljningen innefattar två vårdboenden som utvecklas av Odalen Fastigheter och totalt skapas 152 nya vårdlägenheter.
Läs nyhet
14 februari 2017

Odalen Fastigheter utökar äldreomsorgen i Staffanstorp

I Sockerstan i centrala Staffanstorp planeras ett nytt innovativt äldreboende. Det är  Odalen Fastigheter som i samarbete med Humana bygger ett modernt kvalitetsalternativ för de äldre i Staffanstorp.
Läs nyhet
21 oktober 2016

Vård- och omsorgsboende byggs i Åkersberga

I centrala Åkersberga togs i mars 2016 första spadtaget till ett nytt vård- och omsorgsboende som omfattandes av 54 lägenheter. Boendet beräknas stå klart för inflyttning september 2017. 
Läs nyhet