Odalen och Humana bygger ett äldreboende i Ängelholm

Humana uppför ett nytt äldreboende i Ängelholm med 60 lägenheter på Sommarsol i Vejbystrand. Det blir Humanas tionde boende i egen regi Sverige och dess andra i Skåne län.

I mars öppnade Humana ett äldreboende i Staffanstorp och nu är det klart med ett boende även i Ängelholm. Denna byggnation genomförs med Sommarsol Fastigheter, ett delägt bolag mellan Odalen Fastigheter och Humana. Arbetet påbörjas hösten 2019 med en planerad inflyttning till våren/sommaren 2021.

”Vi har haft en väldigt bra dialog med Ängelholms kommun och ser fram emot ett bra samarbete där vi långsiktigt kan vara en kvalitetsoperatör i kommunen”, säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana Äldreomsorg.

Humana erbjuder en individanpassad äldreomsorg där flera boenden tar plats på 10-i-topp över Sveriges bästa äldreboenden. Alla Humanas äldreboenden i egen regi håller samma höga kvalitet på såväl byggnationen som på verksamheten. Genomtänkt färgsättning, en prisbelönt egen belysningslösning som hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus är delar av Humanas koncept. Detta och stora gemensamhetsytor att mötas och ha aktiviteter i skapar trivsel och en välkomnande atmosfär. Byggnaden ska också bli miljöcertifierad med beteckningen silver och Humana satsar bland annat på solceller och laddstolpe för elbil. ”Jag vill att alla som bor hos oss, deras anhöriga och medarbetarna ska trivas i våra boenden. Därför bygger vi och driver våra äldreboenden på ett sätt som vi själva skulle vilja ha det”, säger Anders Broberg.