Leva tills jag dör – en dokumentärfilm om livskvalité inom äldreomsorgen

Vi på Odalen/SBB är stolta över att ha köpt en visningsrätt till filmen Leva tills jag dör, en dokumentärfilm om livskvalité inom äldreomsorgen.

Leva tills jag dör är en berättelse om att försöka försonas med livets slut, och göra det med humor, värme och flaggan i topp. Filmen utmanar vår bild av vad äldreomsorgen kan vara… och vad den kan bli.

Leva tills jag dör skildrar Monicas och Ellas vänskap. Monica är en aktivitetscoach som fortfarande sörjer sin bortgångna mormor och Ella en 99-årig boende utan egna barn. Med humor och värme delar de livets med- och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede. På Kyrkbyn, ett äldreboende 10 kilometer söder om Stockholm, visste de flesta inte vad de andra boende hette innan Monica kom. Hon fångade de boendes intresse med sin extroverta personlighet och spännande idéer. Vid filmens start får vi möta en grupp boende som genom Monicas engagemang utvecklats till ett lekfullt gäng som tillsammans skrattar, skojar, sörjer och tar vara på sin ålderdom.

Leva tills jag dör av Film and Tell visar på äldreomsorgens utmaningar och ålderdomens möjligheter. Dokumentärfilmen är regisserad av Gustav Ågerstrand (Hederspris/Tempo New Doc), Åsa Ekman (Bästa svenska film/Göteborg Film Festival), Oscar Hedin Hetteberg (Bästa Dokumentär/Kristallen) och Anders Teigen (Bästa klipp/Amanda).

Leva tills jag dör är en produktion av Film and Tell. Filmen är en samproduktion mellan Sverige och Schweiz, samproducent TRIPLE Entertainment, och med stöd av Film Stockholm. Distribution i civilsamhället av Diakonhjemmet, Odalen/SBB, Ersta Diakoni, Bräcke Diakoni, Tre Stiftelser, GoesArt och Appva.

Följ denna länk för att läsa mer och ta del av trailern till filmen: [https://www.filmandtell.com/productions/live-till-i-die]