Odalen Fastigheter – en del av SBB – tecknar hyresavtal med Ersta diakoni för äldreboende om 60 platser i Ormsta, Vallentuna

Som en del i SBB:s strategiska arbete och fokus på att ytterligare förstärka bolagets kärnverksamhet är vi glada och stolta över denna uthyrning som innefattar ett 15-årigt hyresavtal med Ersta diakoni.

Äldreboendet kommer att inrymma 60 boendeplatser i tre plan och en fjärde indragen våning. Total area beräknas uppgå till ca 4 600 kvm BTA. Byggnationsstart planeras preliminärt till Q1 2024 och färdigställande till Q3 2025. Äldreboendet om 60 vårdboendeplatser kommer att drivas av den idéburna aktören Ersta diakoni som tecknar ett hyresavtal med en driftslöptid på 15 år med SBB genom dotterbolaget Odalen.

Boendet får en modern och lågmäld gestaltning av småhuskaraktär för att möta närliggande naturområden och passa in i småstadslivet i de nyplanerade bostadsområdena i norra Vallentuna. För att få en fin boendemiljö med natursköna inslag planeras bland annat en vinterträdgård på takterrassen.

”Vi på Ersta diakoni ser att samarbeten med aktörer som Odalen Fastigheter är värdefulla i vår pågående expansion för att möta människors behov av vård och omsorg. Vår vision är att erbjuda en värdig välfärd för alla och för oss är det viktigt att skapa äldreboenden i hemtrevliga miljöer. Vi ser fram emot att tillsammans med Odalen Fastigheter bygga detta boende för medborgarna i Vallentuna”, säger Björn Övermark, Fastighetschef på Ersta diakoni.

”Vi är otroligt glada över att inleda detta samarbete tillsammans med Ersta diakoni. Odalen delar många och fundamentala värdegrunder med den idéburna verksamheten och jag är övertygad om att vi tillsammans utgör en perfekt samarbetspartner till kommunerna, både idag och i framtiden. Boendet utvecklas utifrån Odalens koncept och anpassas ytterligare efter Ersta diakonis egen välutvecklade rambeskrivning där högkvalitativa materialval och hemkänsla är högt prioriterade”, säger Alex Mabäcker, VD Odalen Fastigheter.

Kontakt för mer information:

Alex Mabäcker (VD Odalen Fastigheter, [email protected], +46 70-888 18 17)

Björn Övermark (Fastighetschef Ersta diakoni, [email protected], +46 76 697 86 74)