Odalen Fastigheter utökar äldreomsorgen i Staffanstorp

I Sockerstan i centrala Staffanstorp planeras ett nytt innovativt äldreboende. Det är  Odalen Fastigheter som i samarbete med Humana bygger ett modernt kvalitetsalternativ för de äldre i Staffanstorp.

Äldreboendet kommer att bestå av 72 lägenheter, fördelade på 5 våningsplan med terrass på taket. Huset kommer att ligga med fantastisk utsikt mot möllan och Sockerparken och vara ett av de första stegen i kommunens utveckling av det gamla sockerbruksområdet. Inflyttning är planerad till hösten 2018.

− Humana finns redan etablerade i Staffanstorp b.la genom äldreboende och hemtjänst. Vi vill i nära samarbete med kommunen fortsätta utveckla äldreomsorgen i Staffanstorp och erbjuda god omvårdnad och service under lång tid framöver, säger Eva-Lotta Sandberg Affärsområdeschef Humana.

– Vi är glada att just Humana valt att utveckla sitt engagemang i Staffanstorp. Detta innovativa moderna äldreboende passar väl in i vår vision för Sockerstan. Vi ser fram emot genom valfrihet erbjuda våra innevånare högkvalitativa omsorgstjänster tillsammans med Humana, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

− Det känns inspirerande att tillsammans med Humana och Staffanstorp kommun utveckla detta nya moderna äldreboende som ett första projekt i Sockerstan. Detaljplanen är nu ute på samråd och vi planerar att kunna starta byggnation till hösten. Det är vårt tredje projekt tillsammans med Humana och vi hoppas på att kunna göra fler liknande projekt i en framtid och då även växa ytterligare i Skåneregionen, säger Alex Mabäcker, VD på Odalen Fastigheter.