Odalen tecknar hyresavtal med Willys, Nya Altplatsen

Odalen Fastigheter förvärvade under 2019 tillsammans med SBB projektet vid Altplatsen i Västra Frölunda där det planeras för äldreboende, hyresrätter och ett kommersiellt entréplan.

Willys Hemma utgör som första hyresgäst en mycket viktig pusselbit för helheten i exploateringen av Nya Altplatsen. För området projekteras det nu för fler bostäder, kommersiella lokaler för diverse relevant närservice, samt uppförandet av ett äldreboende. Total uthyrbar area för projekt Altplatsen beräknas uppgå till ca 16 800 kvm BTA och med byggstart under hösten 2021 förväntas byggnationen stå klar under fjärde kvartalet 2023. Willys Hemma etablerar sig i en butikslokal om ca 1 000 kvm.

”Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Altplatsen i Göteborg, som kommer öppna i ett område i stor utveckling och tillväxt med bra närområden. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta spännande område”, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Hela projektet utgör ett mervärde och tillskott för platsen utifrån många aspekter och är en samhällsutveckling helt i linje med Odalens vision och ambition. Två av de viktigaste frågorna för boende i området har varit gestaltningen samt att säkerställa att det fortsatt finns en livsmedelsaktör inom området, vilket Odalen nu kommer att uppfylla.

”Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår första hyresgäst. Att få in Willys Hemma som hyresgäst kompletterar exploateringen på ett utmärkt sätt och möjliggör att kunna erbjuda den service som tidigare funnits på platsen, men nu i en kontext som förstärker och bidrar positivt till området”, säger Alex Mabäcker, VD Odalen Fastigheter.

Läs mer på www.odalenfastigheter.se eller kontakta oss på [email protected].