Odalen Fastigheter – en del av SBB – vinner kommunal upphandling för nytt SÄBO om 100 platser i Strängnäs tillsammans med Humana Omsorg

I slutet av förra veckan blev det klart att Odalen Fastigheter och Humana Omsorg får tilldelningsbeslut efter att ha lämnat in anbud i den kommunala upphandlingen i Strängnäs kommun. Upphandlingen avser ett nytt särskilt boende för äldre om 100 boendeplatser i Södra Stadsskogen i Strängnäs. Hyresgästupphandlingen lämnades in genom ett JV-bolag tillsammans med Humana Omsorg.

Nu är beslutet klart och man kan påbörja processen inför en planerad byggstart 2023. Odalen blir byggherre och utvecklare av äldreboendet och Humana blir vårdoperatör. Parterna tecknar ett 20-årigt hyresavtal. SBB blir långsiktig ägare och förvaltare av det nya äldreboendet.

”Vi är enormt glada över att återigen få se hur en kommun värdesätter vårt fokus på kvalitet. Det bevisas med höga poäng på bland annat värdegrund, välfärdstekniker, innovationer samt lokaler och utemiljö för boende och personal.”, säger Alex Mabäcker, VD Odalen Fastigheter.

Äldreboendet kommer utgöras av 100 boendeplatser fördelade på 5 våningar och 10 enheter med en total BTA på drygt 7800 kvm. Boendet utformas för att skapa en trygg och hemlik boendemiljö för den äldre och en god arbetsmiljö för medarbetaren och utvecklas utifrån Odalens erfarenhet och med fokus på välfärdsteknik, högkvalitativa materialval och hemkänsla.

Odalen och Humana Omsorg har genom tidigare samarbeten ett välarbetat koncept där dagsljussimulerande belysningssystem och andra välfärdstekniker ingår. Det framtagna konceptet kombinerar modern design med inredningsdetaljer som underlättar för ett åldrande öga och sinne. Utformning, ljuskoncept, rumsbeskrivning samt material- och kulörval håller en röd tråd som tillsammans skapar en hemtrevlig och ombonad miljö.

För mer information, kontakta Alex Mabäcker, VD Odalen Fastigheter.

Kontakt:

Alex Mabäcker

+46 70-888 18 17