Idag har filmen LEVA TILLS JAG DÖR biopremiär!

Vi på Odalen/SBB är otroligt glada och stolta över att med vår visningsrätt vara en del av Leva tills jag dör och hoppas att så många som möjligt tar sig tid att se denna fina och viktiga historia. Från och med idag, fredag 30/9, visas filmen på 36 biografer över landet, för att se var filmen visas närmast dig och för att köpa biljetter – besök www.levatillsjagdor.org.

LEVA TILLS JAG DÖR är en berättelse om att försöka försonas med livets slut, och göra det med humor, värme och flaggan i topp. Filmen utmanar vår bild av vad äldreomsorgen kan vara… och vad den kan bli. Filmen skildrar Monicas och Ellas vänskap. Monica är en aktivitetscoach som fortfarande sörjer sin bortgångna farmor och Ella en 99-årig boende utan egna barn. Med humor och värme delar de livets med- och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede.

”En glädjerapport från verkligheten”, enligt DN:s kritiker.

LEVA TILLS JAG DÖR är en produktion av Film and Tell. Filmen är en samproduktion mellan Sverige och Schweiz, samproducent TRIPLE Entertainment, och med stöd av Film Stockholm. Distribution i civilsamhället av Diakonhjemmet, SBB, Ersta Diakoni, Bräcke Diakoni, Tre Stiftelser, GoesArt och Appva.