Vejbystrand, Ängelholm
LSS-boende Sommarsol

Omfattning
12 lägenheter
Ansvarig arkitekt
Tyréns
Status
Färdigställt
Om Projektet

Välkommen till LSS-boendet beläget i Sommarsol. Detta boende blev tillsammans med äldreboendet startskottet för Odalens omfattande utvecklingsprojekt i Sommarsol, Vejbystrand.

LSS boende Sommarsol, i natursköna Vejbystrand.
LSS-boende Sommarsol

Odalen förvärvade 2018 tillsammans med Humana den tidigare rehabiliteringsanläggningen Sommarsol i Vejbystrand, Ängelholms kommun, ett markområdet om cirka 28 000 kvm. I en första etapp revs stora delar av anläggningen, men den äldsta delen bevarades av historiska skäl. Den historiska samlingslokalen samt LSS-boendet stod klara under 2020 och var de första fastigheterna som Odalen färdigställde på området. Boendet är en del av del helhet som skapas i Sommarsol, med en vision om att flertalet segment, med verksamheter som kompletterar varandra, ska inrymmas och att det ska vara liv och rörelse alla dagar i veckan.

Sommarsols nya LSS-boende är beläget i natursköna Vejbystrand endast några hundra meter från vackra sandstränder och hav, samtidigt som det bara är 12 km från centrala Ängelholm. Boendet omfamnas av en omsorgsfullt gestaltat trädgårdsmiljö och dess omgivning präglas av en lugn, trygg och vacker miljö. De båda våningsplanen består av 6 lägenheter vardera, sammanbundna med en central korridor som avslutas med maximalt ljusinsläpp från respektive sida. Lägenheterna inkluderar kök, WC och dusch, sovrum och vardagsrum – alla tillgänglighetsanpassade. De båda planen har dessutom gemensamhetsutrymme med kök, vardagsrum samt personalrum med möjlighet till övernattning.