Södra Stadsskogen, Strängnäs
Äldreboende Södra Stadsskogen

Omfattning
100 platser
Ansvarig arkitekt
Lindh Arkitektur
Status
Pågående
Om Projektet

Välkommen till det nya äldreboendet i Södra Stadsskogen! Under sommaren 2022 fick vi tillsammans med Humana Omsorg tilldelningsbeslut i den kommunala upphandlingen i Strängnäs kommun. Upphandlingen avsåg ett nytt särskilt boende för äldre om 100 boendeplatser i Södra Stadsskogen i Strängnäs.

Äldreboendet får rymliga balkonger för varje avdelning samt en inbjudande utemiljö med växthus.
Äldreboende Södra Stadsskogen

Äldreboendet kommer utgöras av 100 boendeplatser fördelade på 5 våningar och 10 enheter med en total BTA på drygt 7800 kvm. Boendet utformas för att skapa en trygg och hemlik boendemiljö för den äldre och en god arbetsmiljö för medarbetaren och utvecklas utifrån Odalens erfarenhet och med fokus på välfärdsteknik, högkvalitativa materialval och hemkänsla.

Boendet utvecklas med dagsljussimulerande belysningssystem och andra välfärdstekniker.

 

Konceptet kombinerar modern design med inredningsdetaljer som underlättar för ett åldrande öga och sinne. Utformning, ljuskoncept, rumsbeskrivning samt material- och kulörval håller en röd tråd som tillsammans skapar en hemtrevlig och ombonad miljö.

Byggstart planeras till 2023. Odalen blir byggherre och utvecklare av äldreboendet och Humana blir vårdoperatör. Parterna tecknar ett 20-årigt hyresavtal. SBB blir långsiktig ägare och förvaltare av det nya äldreboendet.