Kungsängen, Upplands-Bro
Förskola Kristallen

Omfattning
6 avdelningar, 120 platser
Ansvarig arkitekt
Marge Arkitekter
Status
Färdigställt
Om Projektet

Välkommen till förskolan Kristallen, beläget alldeles intill äldreboendet vid Lillsjö Badväg i Kungsängen - även det utvecklat av Odalen. Förskolan har med sina 6 avdelningar plats för 120 barn. I projektfilmen hör ni rektor Maria Lundin berätta om verksamheten och den samverkan som finns mellan förskolan och äldreboendet.

Visionsbild för förskola Kristallen.
Förskola Kristallen

Förskolan som har 6 avdelningar och plats för 120 barn angränsar förutom till äldreboendet även till ett naturreservat vilket medför stora kvaliteter för barnen. Materialvalen för förskolan förstärker det rekreativa och gröna temat med en byggnad som blir en del av natur och växtlighet. Tak i sedum ger både ekologiska mervärden samtidigt som det bildar ett vackert motiv för de boende på de övre våningarna i vård- och omsorgsboendet.

Ett promenadstråk löper mellan vård- och omsorgsboendet och förskolan och förstärks genom anläggande av sittplatser och grönska där äldre och barn har möjlighet att mötas. Under de år boendet varit i drift har många fina initiativ till samverkan mellan äldre och barn tagits. Exempel inkluderar gemensamt firande vid högtider som Midsommar och Lucia, samt aktiviteter som skogspromenad, lek och pyssel. Båda verksamheterna är mycket positivt inställda till denna typ av samverkan.