file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right

Wästbygg bygger vårdboende i Staffanstorp åt Odalen Fastigheter

Wästbygg har tecknat ett totalentreprenadavtal med Odalen Fastigheter AB om att uppföra ett vårdboende om cirka 6 000 kvm och som omfattar 72 äldreboendeplatser.

Boendet kommer att ha stora gemensamma ytor att vistas i med vardagsrum, aktivitetsrum och kök, en vinterträdgård samt en stor takterrass. Vårdboendet kommer att drivas av Humana Omsorg.

Äldreboendet blir det första byggprojektet i Sockerstaden, det tidigare sockerbruksområdet i Staffanstorp, där Staffanstorps kommun även planerar för bostäder, handel och torgytor. Ordervärdet uppgår till 116 mkr.

– Odalen Fastigheter, Humana och Wästbygg har samverkat i projektets tidiga skede och startar nu upp med detaljprojektering omgående. Byggstart är planerad till hösten och vi ska vara färdiga för överlämning till beställaren den 1 mars 2019, säger Mats Jönsson, arbetschef på Wästbygg region Syd.

– Vi är glada att tillsammans med Wästbygg uppföra detta moderna och väl utformade äldreboende där Humana är vår hyresgäst. Detta är vårt tredje projekt på kort tid ihop med Humana. Vi hoppas på fortsatt samarbete och att kunna utveckla och bygga fler boenden i Skåneregionen, säger Alex Mabäcker, Odalen Fastigheter.

Länk till källa