file-empty cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right

Humana bygger ett äldreboende i Ängelholm

Humana uppför ett nytt äldreboende i Ängelholm med 60 lägenheter på Sommarsol i Vejbystrand. Det blir Humanas tionde boende i egen regi Sverige och dess andra i Skåne län.

I mars öppnade Humana ett äldreboende i Staffanstorp och nu är det klart med ett boende även i Ängelholm. Denna byggnation genomförs med Sommarsol Fastigheter, ett delägt bolag mellan Odalen Fastigheter och Humana. Arbetet påbörjas hösten 2019 med en planerad inflyttning till våren/sommaren 2021.

-VI har haft en väldigt bra dialog med Ängelholms kommun och ser fram emot ett bra samarbete där vi långsiktigt kan vara en kvalitetsoperatör i kommunen. säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana Äldreomsorg.

Humana erbjuder en individanpassad äldreomsorg där flera boenden tar plats på 10-i-topp över Sveriges bästa äldreboenden. Alla Humanas äldreboenden i egen regi håller samma höga kvalitet på såväl byggnationen som på verksamheten. Genomtänkt färgsättning, en prisbelönt egen belysningslösning som hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus är delar av Humanas koncept. Detta och stora gemensamhetsytor att mötas och ha aktiviteter i skapar trivsel och en välkomnande atmosfär. Byggnaden ska också bli miljöcertifierad med beteckningen silver och Humana satsar bland annat på solceller och laddstolpe för elbil.

– Jag vill att alla som bor hos oss, deras anhöriga och medarbetarna ska trivas i våra boenden. Därför bygger vi och driver våra äldreboenden på ett sätt som vi själva skulle vilja ha det säger Anders Broberg.

Mer information:
https://www.humana.se/humana/press/nyheter/2019/07/humana-bygger-ett-aldreboende-i-angelholm/